Mord. Polisen utreder ett fall av mord och två fall av mordförsök efter skjutningen i Tensta den 29 december. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Fortfarande ingen misstänkt för mord i Tensta

En man i 20-årsåldern avled och två andra män skottskadades i en skjutning i Tensta i slutet av december. Trots en omfattande utredning är fortfarande ingen gripen för händelsen.

  • Publicerad 16:05, 21 jan 2021

På tisdagskvällen den 29 december i fjol larmades polisen till Tensta, efter att det inkommit uppgifter om skottskadade personer. Väl på plats hittades två personer skjutna i Tensta centrum, och kort därefter anträffades ytterligare en skottskadad person i en lägenhet i samma område.

De tre offren var alla män i 20-årsåldern, som fördes till sjukhus med ambulans. En av männen avled senare på grund av sina skador. Anhöriga är underlättade.

Skadeläget för de andra två männen är oklart.

Ingen gripen

En förundersökning gällande mord och mordförsök i två fall pågår och sedan händelsen har ett omfattande utredningsarbete pågått. Men ännu är ingen ännu gripen, meddelar polisen nu.

– Vi arbetar intensivt med att hitta den eller de gärningspersoner som är ansvariga för skjutningarna, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Han vill inte kommentera eventuella motiv till skjutningen, eller om personerna var kända av polisen sedan innan.

Under veckan knackar polisen dörr i området, och i tisdags gjordes ytterligare en brottsplatsundersökning.