Fortfarande 50 lägenheter till salu i Råcksta

Lägenheterna i Bönhuset i Råcksta har varit ute på försäljning sen sommaren 2016. Huset med takterrass och eget gym står klart för inflyttning om ett år men försäljningen har inte riktigt gått som man hoppats. – Jag tror att vi kommer få mer sålt under våren när vår visningslägenhet står klar, säger fastighetsmäklare Anders Öberg.

  • Publicerad 16:50, 5 mar 2018

Under hösten 2016 började bygget av det så kallade ”Bönhuset” vid korsningen Bergslagsvägen/Råckstavägen. Huset som är format som en böna ska bli 13 våningar högt och har nu 12 våningar färdiga.

Projektet vid namn Wellingeby har blandade lägenhetsstorlekar och alla bostäder får en balkong. Det finns allt från ettor på 33 kvadrat som kostar 2,1 miljoner till ”penthousevåningar” på 151 kvadrat som kostar 6,5 miljoner.

Huset har även ett eget gym och en takterrass som inspirerats av Highline Park i New York.

Huset har en väldigt speciell form, det ser lite ut som ett hotell på Mallorca. Hur har ni tänkt med arkitekturen?

– Haha, ja det får du fråga de som har byggt huset. Men de som har köpt lägenheterna har sagt att det är de stora balkongerna och takterrassen som lockar.

Redan från sommaren 2016  kunde man anmäla intresse för bostäderna, och nu två och ett halvt år senare har Svenska fastighetsförmedling 50 lägenheter kvar att sälja.

– Vi har sålt dryga 100 av 150 lägenheter. Vi hade såklart hoppats på att vi skulle sålt mer vid den här tiden. All nyproduktion idag är lite utmanande. Sen är det svårare att få lån idag då bankerna är tuffare, säger Anders Öberg,
fastighetsmäklare.

I nuläget är det mest de mindre lägenheterna som ettor och tvåor som finns kvar.

– De mest attraktiva lägenheterna har blivit bokade redan. Nu är det mest smålägenheter kvar och de som köper dessa lägenheter har kanske ett kortare perspektiv än de som köper de större lägenheterna. Men jag tror att vi kommer få mer sålt under våren när vår visningslägenhet står klar, säger Anders Öberg.

Vad är det för klientel som har köpt lägenheter hittills?

– Det är blandat, det är allt från unga förstagångsköpare till äldre par som har sålt huset och vill bo bekvämt i lägenhet. Vi har också många barnfamiljer med både stora och små barn.