Första trepoängaren för IK Frej

Efter endast en poäng på de sju första omgångarna tog IK Frej sin första seger, 2–1 mot Landskrona Bois, hemma på Vikingavallen i lördags. Joakim Runnemo gav Frej en bra start med två tidiga mål, i den 5:e och den 23.e minuten, och ett vilt kämpande hemmalag höll undan och tog säsongens första trepoängare.

  • Publicerad 08:32, 21 maj 2018

IK Frej tog en poäng i premiären hemma mot Norrby IF. Därefter har man radat upp sex raka förluster. Men i lördags kom första segern, mot Landskrona inför 728 åskådare hemma på Vikingavallen.
Jakob Glasberg spelade in till Joakim Runnemo centralt i planen och han satte 1–0 med en kylig chipp från distans, redan i den 5:e minuten.

Volleyträff på hörna

En dryg kvart senare slog Runnemo till igen, nu på helvolley utifrån då han fick en fin träff på en hörna. Återigen stod högerbacken Glasberg för framspelningen.

Från knattespel till elitfotboll i IK Frej

Landskrona fick in en reducering med halvtimmen kvar, men IK Frej höll undan tack vare hårt slit och bra spel av målvakten Hampus Elgán.

IK Brage hemma på onsdag

Trots segern är IK Frej kvar på jumboplats i Superettan, men nu har man kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket.
Nästa match är IK Brage redan på onsdag, den 23 maj, även den hemma på Vikingavallen.