– Bygget av simhallen går helt enligt plan, vi har inte stött på några problem, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Kaasik (M).

Enligt henne är den nya hallen inne i skede av att man nu arbetar mer intensivt med själva bassängerna, huvudbassängen i simhallen kommer vara väl tilltagen då den står klar.

– Den kommer att bli tio banor, vilket motsvarar 50 meter gånger 25 meter, det innebär att vi också kan ha den för större tävlingar.

Även om det inte är det främsta syftet så vore det förstås roligt att få stå värd för en större tävling framöver, menar Kaasik. Samtidigt understryker hon att ambitionen alltid har varit och är en hall som vänder sig till allmänheten och föreningar.

– Det viktigaste är att barnen lär sig simma, för det räddar liv.

Vid Bergtorpsrondellen i Täby Park pågår bygget för fullt. Utöver nämnda 50-meters bassäng kommer Täby simhall även utrustas med två multibassänger, dessa kommer att ha höj- och sänkbar botten. Den totala ytan för detta projekt mäter 10 500 kvadratmeter. Vuxna kommer betala 120 kronor och för unga ligger en entré på mellan 50-70 kronor. Alla barn under 3 år går in gratis.

Prislappen för bygget landar på en halv miljard kronor och kommunen uppskattar att 350 000 besökare ska kunna tas emot årligen.