Solna tingsrätt Foto: Leif Oldenburg

Försökte köpa sex – blev misshandlad och hotad

En man i Sundbyberg försökte köpa sex men blev istället misshandlad och utpressad. Nu åtalas mannen och tre andra personer.

  • Publicerad 15:43, 17 nov 2020

I början av september ska en man i Sundbyberg ha försökt köpa sex av en kvinna i sitt hem. Mannen har nu åtalats för försök till köp av sexuell tjänst.

Även kvinnan har åtalats. Detta för att hon tillsammans med två andra män ska ha misshandlat mannen, pressat honom på pengar och sagt att han skulle dö om han kontaktade polisen.

Kvinnan och männen ska ha stulit ett armbandsur, en guldkedja och kontanter genom att hota mannen med ett pistolliknande föremål. De ska också ha slagit honom på kroppen och på huvudet.

Trion ska även ha försökt förmå mannen att betala 50 000 kronor till dem genom att hota honom med att de skulle döda honom annars.

Åklagaren tycker att rånet bör bedömas som grovt eftersom våldet och hoten pågick under flera timmar och för att de hotade mannen med pistol.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10