MER PARK. Liberalerna vill bland annat se mer parkmark, en ny lekplats´och kanske ett utegym i Landstingsparken. Foto: Per Brandt

Förslaget: Ny lekplats och utegym i Landstingsparken

Bort med asfalt och flera p-platser. In med mer grönska, ny lekpark och utegym. Liberalerna vill göra Landstingsparken till en mer hängvänlig plats.

  • Publicerad 11:45, 10 mar 2016

Landstingsparken utnyttjas redan idag till viss del av boende med hundar eller av barn på förskolor i området. Men det skulle gå att få ut mer av parken tycker Liberalerna som, bland annat tidigare föreslaget att göra en krog med uteservering av Landstingshusets terrass.

Inom kort kommer partiet att lägga en skrivelse i stadsdelsnämnden med en rad förslag för att utveckla platsen. Bland annat vill man skära ner på asfalten och parkeringsplatserna, istället ser de gärna mer grönska och planteringar, ytterligare en lekplats som ska vara tillgänglig för både förskolor och barn som bor i området och kanske även ett utegym.

– Befolkningen ökar och vi behöver ta tillvara på alla grönytor som vi kan. Det känns som att Landstingsparken  är bortglömd, det är en oslipad diamant, säger Rasmus Jonlund, (L).

"Positivt intresse"

Det stora kruxet, förutom pengarna då, är att marken inte är stadens utan landstinget. Men partiet hoppas få staden att sätta igång en dialog med landstinget genom skrivelsen och förslaget. Rasmus Jonlund jobbar också för Liberalerna inom landstinget.

– Det har uttryckts ett positivt intresse inom vårt parti i Landstinget för förslaget. Det är känsligt att minska antal parkeringsplatser men samtidigt är Landstinget huvudman för kollektivtrafiken och det borde finnas fler cykelparkeringar istället, säger han.

Det här vill vi se i parken - tipsa om era idéer!

Här är några förslag som redaktionen vill se i parken:

Loppis

Foodtruck-court

Dagbar med karaoke á la Mauerpark i Berlin

Speakers corner

Kasta gris-spel, full storlek

Utomhus-bio altenativt visa stora sportevenemang eller opera

Har du någon idé för hur Landstingsparken skulle kunna bli roligare att hänga i, maila vk@direktpress.se

Visa merVisa mindre