I slutet av nästa år behöver fritidsgården Café U vara ute ur sina lokaler i Blackeberg, eftersom dessa ska rivas för att ge plats för bostäder. Tidigare var det sagt att man behövde flytta redan i juni år 2021, något som nu har ändrats.

Men trots att man länge har vetat att fritidsgården behöver flytta, har stadsdelen inte hittat en ny lokal åt den än. Flera alternativ har diskuterats, bland annat att hysa in den i någon av Brommas skolor.

Men ett annat förslag som har kommit upp på tapeten är att låta fritidsgården flytta in på Björklunds hage. Där finns redan en annan fritidsgård, Björkan.

– Det är ett av flera alternativ vi tittar på. Just förslaget om Björkan är något som har kommit från fritidens medarbetare, skriver Magnus Borgsten, avdelningschef för socialtjänst och fritid i Bromma, i ett mejl.

Men Lillemor Samuelsson (V) är kritisk till att ungdomarna kring Blackeberg kan förlora sitt häng.

– Café U behövs, det är den mest besökta fritidsgården i Bromma. Blackebergsungdomarna har rätt till en fritidsgård, säger Lillemor Samuelsson.

Letar fortfarande lokaler

I slutet av nästa år ska 120 bostäder byggas där fritidsgården står i dag. Här finns även en vårdcentral, som till skillnad från fritidsgården ska få nya lokaler i huset.

– Man har varit väldigt noga med att vårdcentralen ska få nya lokaler i samma hus. Jag tycker nog att förvaltningen hade kunnat jobba mycket mer med att hitta nya lokaler i Blackeberg, man har länge vetat om att fritidsgården ska flytta, säger Lillemor Samuelsson.

Men Magnus Borgsten skriver att man fortfarande aktivt söker efter lämpliga lokaler, och hoppas fatta beslut om vart fritidsgården ska flytta under 2021.

https://www.mitti.se/nyheter/populara-fritidsgarden-i-blackeberg-rivs-om-ett-ar/lmtbq!7743125/