INGA SKRIKANDE UNGAR. Barn förpestar tillvaron på stranden för många vuxna, anser en stockholmare som vill se barnfria badplatser i sommar. Foto: Mostphotos

Förslaget: Fixa barnfria badplatser i Stockholm

En stockholmare har skickat in medborgarförslag till sin stadsdelsnämnd. Förslaget är att vissa badplatser i Stockholm ska förbjuda barn.

  • Publicerad 15:39, 20 apr 2021

Det är Bromma stadsdelsnämnd som ska ta upp ett medborgarförslag på sitt kommande möte där det föreslås att vissa badplatser ska bli barnfria.

Enligt kvinnan som skrivit förslaget, är det inte avkopplande att gå till allmänna badplatser. ”Vi skulle gärna vilja sitta och prata ifred och slippa höra ungarna runt omkring
gallskrika hela tiden. […] Plantera lite buskar som gräns och sätta upp en skylt” skriver hon bland annat.

Barnens skrik gör ont i öronen

För P4 Stockholm utvecklar hon sitt resonemang.

– Barnens höga skrik gör fruktansvärt ont i öronen. Det är jobbigt att ha barn springande omkring sig, få deras bollar på sig, att de springer över ens filt eller ramlar ner i väskan. Vi vuxna människor ska kunna ifred på stranden utan att få sand i kaffet, säger hon till P4 Stockholm.

Hon förstår att det är kontroversiellt förslag hon kommer med, men anser att något måste göras då det ”varken är kul eller avkopplande att gå till allmänna badplatser längre”.

Det återstår att se om Bromma stadsdelsnämnd gör verklighet av förslaget eller inte.