Söderbo vill se ett hundbad vid den populära stranden i Tantolunden. Foto: Mostphotos

Förslaget: Bygg ett hundbad i Tanto

Egen strand för vovvar, tak på plaskdamm och nytt utegym. Politikerna i stadsdelsnämnden ska nu ta ställning till flera nya medborgarförslag.

  • Publicerad 14:10, 27 aug 2018

Bygg ett hundbad i Tantolunden, tycker en Södermalmsbo som skrivit ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden.

Bredvid bryggan som leder till bastun finns en bit sandstrand som i dag blockeras av stenar, där skulle stenar kunna plockas bort för att ge plats till badet tycker Söderbon. ”Det finns mängder av hundar som dagligen besöker Tantolunden och det vore fantastiskt om dom kunde få möjlighet att svalka dig sommarvärmen”.

Förslaget ska nu bearbetas av förvaltningen och sedan kommer politikerna i stadsdelsnämnden ta ställning till om det blir verklighet eller inte.

Utegym och julbelysning

Några andra nyinkomna medborgarförslag är en idé om ett utegym i Tengdahlsparken, julbelysning på Götgatan, bygga tak på plaskdamman i Lilla Bleckan och att bygga en ny badplats längs Bergsunds strand.

Söderborna är generellt flitiga på att ge medborgarförslag, vilket Anders Göransson (S) stadsdelsnämndens ordförande tycker är bra.

– Det är ett jättefint sätt att möta medborgarna på. Grundinställningen är att vi är väldigt positiva till det här, har han tidigare sagt till Mitt i.

Fakta

Så skriver du medborgarförslag

Skriv ett brev eller mejl till stadsdelen. Det ska framgå tydligt att det är ett medborgarförslag, det ska finnas en motivering.

Skriv kort och enkelt. Förslagsställarens namn är obligatorisk, övriga kontaktuppgifter är också önskvärt.

När förslaget kommit in till staden blir det en allmän handling, vilket innebär att alla har rätt att läsa det.

Stadsdelsnämnden ansvarar för frågor rörande förskola, parkmiljö, socialtjänst, demokrati och omsorg för äldre. Förslag som rör andra områden kommer att skickas vidare till berörd förvaltning.

Förvaltningen har tre månader på sig att bereda ärendet, alltså ge förslag om politikern ska godkänna det eller inte.

Senast ett år ska det tas upp för beslut av politikerna på stadsdelsnämnden. Ofta går det snabbare än så.

Du bjuds in att vara med på sammanträdet och argumentera för ditt förslag.

Källa: Södermalms stadsdelsförvaltning
Visa merVisa mindre