Cykelexperten Krister Isaksson hoppas att alla trafikslag ska kunna få vara kvar på bron under renoveringen. Foto: Mikael Andersson

Förslag på jätteomväg för Västerorts cyklister får kritik

När en bro på Drottningholmsvägen ska renoveras riskerar Västerorts 4000 cykelpendlare att tvingas ut på långa omvägar i flera månader. Men efter kritik presenterade idag Trafikverket ett nytt förslag. "En principiellt viktig framgång", säger cykelbloggaren Krister Isaksson.

  • Publicerad 15:56, 10 mar 2017

Med beräknad start i april ska Trafikverket rusta upp den bro som passerar över tvärbanespåret i Alvik precis innan Tranebergsbron.

För att kunna hålla alla fyra bilkörfält på Drottningholmsvägen över bron öppna under renoveringen är ett av Trafikverkets förslag att leda om gång- och cykeltrafiken. Antingen ner genom Alviks centrum eller upp genom Traneberg.

En ordentlig förändring för de dryga 4000 cyklister som passerar Tranebergsbron varje dag, framförallt som arbetet beräknas vara färdigt först under hösten 2017.

"Nonchalerat frågan"

Planerna uppmärksammades i sociala medier av cykelbloggaren Krister Isaksson, som tycker att förslaget är ohållbart.

– Det här är en del av ett utpekat regionalt cykelstråk. Men man har fullständigt nonchalerat frågan, det är inte ens hanterat med vänsterhanden, säger han.

Så påverkas du när den nya gång- och cykelbron vid Heron City öppnar

"Vi försöker att beakta alla trafikslag. Men man måste vara rimlig i sin bedömning", säger Patrick Lepierre, projektledare på Trafikverket. Foto: Mikael Andersson

Även trafikkontoret i Stockholms stad har varit kritiskt till att leda om gång- och cykeltrafikanterna från bron. Istället fick Trafikverket idag presentera ytterligare ett alternativ.

I det kan både de fyra bilkörfälten, cyklisterna och fotgängarna fortsätta vara på bron under renoveringen, med förändringen att bilkörfälten då blir något smalare.

Det låter optimalt, varför gör man inte bara så?

– Förslagen vi har lagt fram påverkar framkomligheten och säkerheten på olika sätt, säger Patrick Lepierre, projektledare på Trafikverket.

Är det en kostnadsfråga?

– Nej. Alla de olika alternativen kostar på olika sätt och det är ingen jättestor skillnad mellan dem. De skiljer sig åt i projekttid och tekniskt utförande. Men det är inget som ha så högt värde i det här läget, vi prioriterar framkomlighet och trafiksäkerhet framför projekttid.

En del kritiserar er för att ni återigen endast prioriterat bilisterna, stämmer det?

–Nej så är det absolut inte. Vi försöker att beakta alla trafikslag. Men man måste vara rimlig i sin bedömning. Det är 60 000 bilar som passerar Tranebergsbron varje dag och 4000 cyklister. Skulle man prioritera cyklarna alldeles för mycket skulle hela Västerort bli en enda stor parkering.

Nästa vecka är det sagt att Trafikverket ska fatta ett slutgiltigt beslut om vilket förslag man går på.

"Bitter eftersmak"

Krister Isaksson glädjer sig åt att en lösning där cyklisterna slipper ledas om verkar vara i sikte.

– Om det visar sig att det här funkar så blir det en principiellt viktig framgång. Lyckas man ge plats åt bilister och cyklister på den här vägen som är hårt trafikerad så kan man lyckas med det på andra platser, säger han men tillägger:

– Samtidigt har det en bitter eftersmak att man ska behöva agera som en galning för att få uppmärksamhet i frågan.