Efter värmeböljan tvingas flera förskolor att stänga helt och korta öppettiderna. Foto: Mitt i

Förskolor stänger – för varmt inomhus

Värmen orsakar stora problem för förskolor i Hägersten och Liljeholmen. På grund av för höga temperaturer inomhus stänger två förskolor helt och tre kortar ner öppettiderna. – Det är en extrem situation, säger Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet, till Expressen.

  • Publicerad 13:54, 27 jul 2018

Fem förskolor i Liljeholmen och Hägersten tvingas till drastiska åtgärder. Efter att temperaturen inomhus uppmätts till över 30 grader har två förskolor stängt helt och ytterligare tre förskolor bara öppet på förmiddagen, rapporterar Expressen.

Stadsdelsförvaltningen i området har aldrig tidigare tvingats ta ett sådant beslut, men de hoppas att mildare väder till helgen kan bota problemet så att förskolorna kan öppna redan på måndag.

Åtgärderna som vidtagits har inte räckt

Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet, förklarar vad som har orsakat problemet och varför beslutet har tagits.

– Det handlar om dålig ventilation och svårigheter med att öppna fönster så att det blir korsdrag, vilket påverkar allmäntillståndet hos barn och personal, säger hon till Expressen.

Under den varma perioden har förskolan haft vattenlek utomhus och kalla mellanmål, men det har inte räckt.

– Barnen blir trötta och äter och dricker inte, och personalen får huvudvärk. Föräldrarna förstår det och tycker det är ett bra beslut.