Hasselbackens förskola, som bygget såg ut i början av april. Foto: Märta Lefvert

Förskolebyggare gick i konkurs

Företaget som anlitats för att bygga förskolan Hasselbacken i Västertorp har gått i konkurs. "Konkursen ska inte påverka inflyttningsplanen", säger Katarina Odén-Ryhede, förskolechef i Hägersten-Älvsjö.

  • Publicerad 06:34, 5 maj 2021

I höst ska förskolan Hasselbacken stå klar, på Personnevägen 78. Då ska cirka 200 barn börja här, i tolv olika avdelningar.

Men nu har det blivit grus i maskineriet. Företaget Constrera, som anlitats för att bygga förskolan, gick nyligen i konkurs.

Back-up-plan

Enligt Katarina Odén-Ryhede, förskolechef i Hägersten-Älvsjö, ska barnen ändå kunna börja i förskolan som planerat.

– Sisab fokuserar på att färdigställa lokalerna inomhus. Konkursen ska inte påverka inflyttningsplanerna. Om de trots allt skulle göra det så finns det en back up-plan, säger hon.

Även skolfastighetsbolaget Sisab betonar att man jobbar för att säkra att Hasselbacken kan öppna i tid.

"Vår ambition är att jobba enligt uppsatt tidsplan och att vi ska få välkomna verksamheten i lokalerna efter sommaren", skriver kommuniktionschefen Jacob Landin i ett mejl till Mitt i.

Ersätter paviljonger

Något exakt inflyttningsdatum har ännu inte spikats, men tanken är att öppna Hasselbacken någon gång under augusti eller tidigt i september. Den nya förskolan ersätter då de de tillfälliga paviljongerna Mellanberget och Isbjörnen.