En stor andel av barnen i förskolan Prästängen är småbarn. Genrebild. Foto: Mostphotos

Förskola i Älvsjö håller stängt i en vecka

Prästängens förskola i Älvsjö har hållit stängt hela veckan. Orsaken är brist på personal. "Vi måste kunna säkra en trygg och säker omsorg för att hålla öppet", säger rektorn Kerstin Bratt.

  • Publicerad 11:46, 26 mar 2021

Personalbortfallet blev för stort för förskolan Prästängen den här veckan. Normalt arbetar sex ordinarie pedagoger och en vikarie här, men nu är fyra av dem borta.

Därför håller förskolan stängt, sedan i måndags.

– Det är olyckligt och inget vi önskar. Men vi måste kunna säkra en trygg och säker omsorg för att hålla öppet. Vi har också en stor andel små barn, som inte kan mötas av flera okända vikarier, säger rektorn Kerstin Bratt.

Personlig integritet

Varför de anställda är frånvarande vill hon inte berätta, av hänsyn till den personliga integriteten och till patientsekretess. Men det är inte på grund av "omfattande smittspridning", betonar hon.

– Jag har kontakt med Smittskydd Stockholm och noga berättat om läget. Utifrån det har Smittskydd Stockholm inte bedömt att det är en omfattande smittspridning, säger hon.

Många mindre barn

Hennes målsättning är att förskolan ska kunna öppna igen på måndag men något definitivt löfte kan hon inte ge.

– Det är en liten förskola, därför blir det väldigt kännbart när flera anställda är frånvarande. Och även vikarier kan behöva vara frånvarande, säger hon.

35 barn går på Prästängen, och en stor andel är småbarn. Föräldrar som behövt det har fått hjälp att lösa barnomsorgen på annat sätt under veckan.

Uppdatering:

Måndagen den 29 mars öppnade förskolan, efter en vecka stängning.