2000. Förstärkningsarbetet berör ungefär 2000 Danderydsbor, meddelar elbolaget Eon. Foto: Eon

Försenat elnätsarbete drar igång

Nu börjar förstärkningsarbetet av elnätet i Enebyberg, meddelar elbolaget Eon.

  • Publicerad 12:13, 30 nov 2020

Efter flera år av förseningar läggs nu ett nytt elnät i Enebyberg.

Det meddelade energibolaget Eon i ett pressmeddelande under måndagen. Arbetet började i november, berör cirka 2000 Danderydsbor och väntas pågå under hela 2021.

Enligt Lena Berglund, regionchef, kommer förstärkningen göra att villaområdet är bättre rustat vid omfattande strömavbrott.

– Förstärkningen i Enebyberg höjer kapaciteten vilket behövs då området växer men också för att möjliggöra den ökade elanvändningen i samhället, säger hon i pressmeddelandet.

20 miljoner kronor

Eon är elnätsdistributör i hela Danderyd. Kostnaden för upprustningen uppgår till 20 miljoner kronor, för Danderyds kommun, och är en del av flera el-förstärkningsarbetet i kommunen.

Inget tillstånd

Ombyggnationen började på Gethagsvägen vid Brageskolan. Näst på tur är Ringvägen, Enmans väg, Enebyvägen och Österängsvägen.

Orsaken till förseningarna har varit uteblivna tillstånd för grävarbetet, skriver Eon i pressmeddelandet:

– Vi har haft stora problem med att få fram alla tillstånd för det här arbetet i området inte minst från SL då Roslagsbanan går förbi här. Vi har fått planera om flera gånger men nu har vi en plan som alla kan acceptera, säger Lena Berglund.