Förra moderatministern tar över i Södertörns brandförsvar

Den tidigare moderata arbetsmarknads- och biståndsministern Hillevi Engström blir ny chef över Södertörns brandförsvarsförbund. I höstas sparkades hon från jobbet som kommundirektör. – Södertörns brandförsvarsförbund ligger i den absoluta framkanten i Sverige, säger hon.

  • Publicerad 08:00, 4 jul 2019

Hillevi Engström lämnade, tillfälligt skulle det visa sig, jobbet som kommundirektör i Upplands Väsby 2016 för ett regeringsuppdrag hos kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

Uppdraget avbröt hon efter bara en månad – sedan det rödgröna majoritetsstyret i Upplands Väsby lockat tillbaka henne till kommunen.

Men i november 2018 fick hon sparken av kommunen.

Det nya minoritetsstyret Väsbyalliansen, genom kommunalråd Oskar Weinmar (M), ville dock inte nämna några orsaker till beslutet.

Nu testar Hillevi Engström vingarna i södra Stockholm i stället – som anställd i den nya rollen som förbundsdirektör i Södertörns brandförsvar.

Tillträder senast 1 november

– Södertörns brandförsvarsförbund är en erkänt skicklig organisation som ligger i den absoluta framkanten i Sverige. Det finns knappast något uppdrag som kan vara viktigare än att, tillsammans med professionella medarbetare, få leda utvecklingen mot målet att ”Alla inom vårt område ska leva i en trygg och säker hemmiljö med avseende på brand och olyckor”, säger Hillevi Engström i ett pressmeddelande.

Tillträdet sker i samband med att den nuvarande brandchefen Lars-Göran Uddholm lämnar sin roll och går i pension.

Engström tillträder rollen senast 1 november.

Hillevi Engström, som arbetade som polis innan hon tog steget in i politiken, anställdes efter sina 15 år i politiken som kommundirektör i Upplands Väsby 2015.