Ronny Paulsson välkomnade deltagarna till förra året insamlingslopp. Foto: Läsarbild privat

Förra årets rekordlopp är tillbaka

På lördag är det dags för andra upplagan av ”Gudö – Run of Hope” i Tyresta naturreservat. Förra årets lopp slog rekord. 140 000 kronor samlades in till Barncancerfonden.

  • Publicerad 10:09, 2 sep 2018

Nästan 400 personer sprang förra året insamlingslopp i Tyresta naturreservat. Det var första gången det arrangerades.

De tre vännerna som står bakom hade satsat på att samla in 50 000 kronor. I stället blev det cirka 140 000 till Barncancerfonden – mest i Sverige. Nu är det snart dags igen.

– Det var så pass roligt för oss som arrangerade. Vi fick ett sådan positiv respons från de som var med. Det var flera som sa redan då att de hoppades att det här skulle bli återkommande. Så nu kör vi igen, säger Trollbäckenbon Ronny Paulsson som tillsammans med vännerna Patrik från Gudö och Robert från Vega i Haninge arrangerar loppet.

”Run of Hope” är en nationell kampanj. Runt om i landet arrangeras det insamlingslopp för Barncancerfonden. Loppet i Tyresta går av stapeln den 8 september med startplats på den så kallade militärbron som går över inloppet till Tyresö-Flaten nära parkeringsplatsen till Gammelström.

En längre sträcka i år

Förutom de tre sträckor som fanns förra året – 1 kilometer, 3 kilometer, 5,5 kilometer – finns nu också en sträcka som är drygt 8 kilometer.
– Det är för dem som vill utmana sig själv och kanske tävla, säger Ronny.

Vad hoppats ni att uppnå i år?

– Som vanligt sticker vi ut hakan. Nu hoppas vi att vi kan få ihop 800 löpare. Vi hoppas samla ihop minst lika mycket pengar som förra året eller förhoppningsvis mer så har vi en morot för oss själva.

Han lägger till:
– Även om vi bara skulle bli tio så är det i varje fall en liten slant till Barncancerfonden. Springa skulle vi göra i vilket fall som helst.

Har det här blivit en tradition nu?
– Jag hoppas att det kan bli det. En gång är ingen gång, två gånger är en vana, tredje gången är det kanske en tradition.

 

Fakta

Här kan du anmäla dig

Här kan du anmäla dig och samtidigt välja hur mycket du vill skänka till Barncancerfonden:

Här är loppets Facebooksida:

 

Visa merVisa mindre

Fakta

Fyra sträckor

1-kilometersslinga för de allra minsta.

3-kilometersslinga för de något äldre.

5,5-kilometersslinga för de som vill motionera.

8,2-kilometersslinga för de över 15 år som vill springa på tid eller utmana sig själv.

Visa merVisa mindre