Förra ägaren: ”Känner mig som en skit”

Förra ägaren till Haninge fordonsservice, Petri Väätänen, säger till Mitt i att han själv har blivit av med såväl däck och fälgar som bilar och släpkärror i samband med att ägarna försvunnit med 200 Haningebors vinterdäck.

  • Publicerad 07:30, 31 okt 2018

200 Haningebor har lurats på sina vinterdäck och fälgar sedan verkstaden Haninge fordonsservice tömts och ägarna försvunnit.

Petri Väätänen drev verkstaden med sin bror och pappa i över 25 år innan han sålde verkstaden till de nya ägarna 2016.

Maskinerna, redskapen och alla vinterdäck kördes med lastbil till ägarnas baltiska bilverkstad inför sommaren, säger han.

Skulle renovera – försvann

– De skulle tömma alla tre verstadslokalerna, renovera och måla om. När jag kom dit efter sommaren var allt borta, men någon renovering hade inte inletts, säger Petri Väätänen till Mitt i.

Han anställdes själv som konsult på firman efter försäljningen 2016.

– Jag är inte inblandad, och jag hoppas att mina gamla kunder förstår det. Men jag känner mig som en skit, säger Petri Väätänen.

Polisen utreder fallet som förskingring, och enligt Haningepolisen finns det uppgifter i polisanmälningarna om att de försvunna däcken lagts ut till försäljning på en baltisk sajt.

Aktiebolaget bakom verkstaden, HFS Haninge AB, har haft en omsättning på 1,7-1,8 miljoner kronor de senaste åren.

– Men omsättningen minskade en del efter vår försäljning. Ägarna halkade efter med utgifter och löner, säger Petri Väätänen.

Ägarna hade sagt åt honom att de ville sälja en del av verkstaden.

Petri Väätänen.

– En spekulant kom även hit och kollade. Men ägarna kan ju lika gärna ha planerat att ta allt redan då, säger Petri.

Han är själv en av de drabbade. Hans bilar, släpkärror, folkabuss, rallydäck och rallyfälgar är borta.

Petri Väätänen har dock tillgång till ägarnas datasystem för den baltiska verkstaden, vilket han menar kan hjälpa polisen.

– Myndigheterna har ju möjlighet att frysa ägarnas verkstadsverksamhet i Baltikum, men polis och åklagare behöver sätta fart, säger han.