Den misstänkte mannen hade varit aktiv inom föreningslivet i Rinkeby i många år, innan han greps i mitten av juni. Foto: Jonas Carlsson

Förlängd häktningstid för misstänkt pedofil i Rinkeby

Den man i 65-årsåldern som i mitten av juni greps i Rinkeby misstänkt för flera grova sexbrott mot barn omhäktas nu i ytterligare fyra veckor, meddelar kammaråklagare Sofia Gullbrandsson.

  • Publicerad 17:15, 18 aug 2020

I dag, tisdag, skulle åtal väckts mot den man från Rinkeby som sedan tidigare suttit häktad misstänkt för flera sexbrott mot barn. Kammaråklagare Sofia Gullbrandsson har nu begärt förlängd häktningstid till den 15 september.

– Det har pågått förhandlingar under dagen, och jag har begärt förlängd häktningstid i fyra veckor eftersom vi inte är klara med utredningen och eftersom han blivit misstänkt för ett nytt fall av våldtäkt mot barn, säger hon.

65-åring misstänks för grov våldtäkt mot barn

Misstänkt pedofil begärs häktad

Sammanlagt sex målsäganden

Mannen var sedan innan misstänkt för bland annat grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot flertalet barn.

– I dagsläget finns det sammanlagt sex målsäganden, säger Sofia Gullbrandsson.

I samband med att mannen häktades för första gången inleddes även en förundersökning mot en annan man, som var misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt mot barn. Den förundersökningen är nu nedlagd.