Järfälla MK:s arrende på banan löpte ut vid årsskiftet, men vräkningen har skjutits upp. Foto: Tomas Stark

Förhandlingar pågår om gokartbanan

Järfälla MK:s arrende på gokartbanan norr om Stäketvägen gick ut vid årsskiftet. Men ännu har klubben inte tvingats bort och hoppet att hitta en lösning med markägaren Sollentuna Häradsallmänning lever fortfarande.

  • Publicerad 14:19, 17 jan 2018

– Vi har fått tillbaka den möjlighet vi hade i mitten av december. Jag tror att det kommer att lösa sig, säger Jonas Lange, styrelsemedlem i Järfälla MK.

Då hade Sollentuna Häradsallmänning föreslagit att Järfälla kommun skulle ta över arrendet och hyra ut i andra hand till motorklubben. Men Järfälla backade plötsligt ur.

– Ja, de har varit tydliga med att de inte vill vara med, så Järfälla pratar vi inte längre med. Men flera andra kommuner är villiga att vara med så ekonomin är inget problem, säger Jonas Lange.

Öppning för Järfälla MK trots allt

Ett problem finns dock i vem som ska skriva på det nya arrendeavtalet. Häradsallmänningen har tidigare gjort klart att man inte vill skriva avtal direkt med Järfälla MK, det var därför förslaget om Järfälla kommun som arrendator dök upp.

– Vi får se. Det kanske kan vara en kommun, en förening eller ett företag. Eller så går det at lösa med en borgenär eller något slags ekonomisk garanti, säger Jonas Lange.

Enligt Stig Ekström, kassör i Järfälla MK, finns det dessutom nu en viss öppning för att Järfälla MK kan få skriva ett nytt arrende trots allt.

– Ja, jag tror inte att det är helt uteslutet, säger han.

Uppsägningen flyttad en månad

På förra veckans möte deltog utöver Järfälla MK och Sollentuna Häradsallmänning även Riksidrottsförbundet, Stockholms Bilsportförbund och Kungliga Automobilklubben, berättar Jonas Lange. Ett nytt möte planeras, men när det blir är inte spikat ännu.

– Häradsallmänningen vill ha det här klart till den 31 januari. Man kan säga att uppsägningen har flyttats från den 1 januari till den 31, säger Jonas Lange.