Uppåt. Enköpings företagsklimat blir allt bättre. Foto: Mostphotos

Företagsklimatet har förbättras i Enköping

Trenden har vänt. Enköping blickar uppåt på näringslivsrankingen. – Förhoppningsvis är det ett svar på det förbättringsarbete vi har börjat med, säger näringslivschefen Cissi Lööv.

  • Publicerad 06:10, 1 okt 2017

Det är Svenskt Näringsliv som har sammanställt sin ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Det har man gjort sedan 2001 med syftet att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Med hjälp av enkätsvar från 31 300 företagare och statistiska faktorer från SCB och UC har man nu kommit fram till att Enköping har vänt en tidigare negativ trend och lyfter uppåt på rankingen med tio platser 2017.

Enköping ligger på plats 78 och på andraplats i Uppsala län efter Knivsta på plats 47. Ett trendbrott?

– Ja, lite så. Det känns som en vändning i alla fall. Förhoppningsvis är det ett svar på det förbättringsarbete vi har påbörjat. Särskilt det senaste året har vi verkligen utvecklat vår service. Ökat på resurserna, säger näringslivschefen Cissi Lööv.

En sak som har gett ett rejält lyft är det intensiva arbete som har lagts på bygglovssidan som tidigare var något av ett sorgebarn för ett Enköping som vill växa.

– Vi har pratat ganska intensivt med företagen det senaste åren och då har vi hört att snacket har förändrats. Det hänger kvar en del tankar om att det inte fungerar, men de allra flesta är nöjda med det förbättringsarbete vi har gjort, säger Cissi Lööv och lägger till:

– Vi behöver hålla i det och vara uthålliga, men ja, jag känner att det är ett trendbrott.

Körde om polis i 160 km/h

Nyheter Personbil blåste om polispatrull i 160 kilometer i timmen, utan körkort.onsdag 19/1 14:20

Helgens blåljus: Drogbrott och bil som togs i beslag

Nyheter Helgen har varit lugn för polisen. Bara några enstaka brott som är tämligen lågt på straffskalan har hamnat på agendan. Någon körde drogad, en annan saknade körkort och i Hummelsta stals från butiken.måndag 17/1 11:39