Varje år deltar tusentals företagare i Svenskt näringslivs enkät om företagsklimatet. Foto: Mostphotos

Företagare vill ha mer dialog med kommunen

Företagare trivs i Danderyd men är missnöjda med kommunens service. Det visar den årliga rapporten från Svensk näringsliv.

  • Publicerad 16:55, 15 maj 2018

Företagen trivs i Danderyd men är missnöjda med kommunens service och dialogen med kommunen. Det visar Svenskt näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i landets alla kommuner där över 30 000 företagare har deltagit.

Företagarna har betygsatt områden som attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter och kommunens service till företagen.

– Servicen och dialogen är två viktiga faktorer för företagsklimatet. Jag hoppas att kommunen tar signalen på allvar och förbättrar sig på dessa områden, säger Olle Karstorp, biträdande regionchef på Svenskt Näringslivs regionkontor i ett pressmeddelande.

Danderydsföretagens sammanfattande omdöme av det lokala företagsklimatet är i år 3,76, vilket är fjärde högst i länet men en liten minskning från föregående år då omdömet hamnade på 3.84.. Högst betyg i länet får Solna, följd av Upplands-Bro, som båda hamnade över 4,0.

– Ett viktigt steg i att förbättra företagsklimatet är att tillsammans med näringslivet ta fram konkreta och mätbara mål. Det är viktigt att målet är brett förankrat i kommunen och att det är vägledande i kommunens strategiska arbete, säger Olle Karstorp.