"Många är glada för att polisen kommit hit", säger Therese Lundqvist, florist på Floristhörnan i Bro. Foto: Stefan Källstigen

Företagare: ”Många kunder är oroliga”

  • Publicerad 10:51, 17 maj 2016

Therese Lundqvist, florist på Floristhörnan i Bro, förbereder sig för stängning.

– Många är glada för att polisen kommit hit. Det har varit rån i butiken bredvid och de har krossat rutor i huset. Förstörelsen eskalerade för några veckor sedan, säger hon.

Hon berättar att hon har äldre kunder som inte vågar gå ut på kvällarna.

– Vissa mår väldigt dåligt av det som hänt.

Enligt Therese Lundqvist har det blivit lugnare sedan polisens extraresurs kom till centrum. Trots det är varje fönster hos det lokala väktarbolaget krossade.

Biblioteket i Bro centrum utsattes för en rad skadegörelser under sportlovet och väktare sattes in för att bevaka lokalerna.

– De krossade rutor och vi hade en incident på en av toaletterna. Nu har det blivit lugnare, säger Maria Weman, bibliotekarie.

En annan butiksanställd beskriver en ständig otrygghet.

– Jag rycker till så fort det plingar i dörren och kikar i titthålet när jag går ut bakvägen. Det är klart att man blir orolig när det händer saker. Det behövs fler poliser, inte bara i centrum, säger personen som vill vara anonym.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45