Företagare. Thomas Byström, föreningen Företagarnas regionchef, Niclas och Petra Sahlgren från Team Eways, Per Molin från Företagarna Danderyd, Tomas Guinchard från Adxto care och Hanna Bocander, kommunstyrelsens ordförande. Foto: Företagarna

Företagare i Danderyd bäst i länet

Tomas Guinchard utsågs till årets företagare i både kommunen och Stockholms län. "Jag var enormt förvånad" säger han.

  • Publicerad 16:30, 18 jun 2021

Det känns fantastiskt.

Årets företagare i Danderyd blir Tomas Guinchard från Adxto care som säljer patientstödsprogram. Under torsdagen förra veckan delades priset ut av Danderyds kommun tillsammans med representanter från föreningen Företagarna i Cedergrenska tornet.

Han fick även utnämnandet till årets företag i Stockholms län, och kvalificerar sig därmed till tävlingen om titeln Årets företagare i Sverige.

– Det känns fantastiskt. Jag var enormt förvånad och hade ingen aning om att jag skulle få priset varken för Danderyd eller hela Stockholm förens jag var med på lunchen och de öppnade breven, säger Tomas Guinchard.

Hur firades det?

– Först tänkte jag inte att det behövde firas, men kollegorna tyckte att vi skulle göra det så vi tog 20 minuter och drack lite bubbel på eftermiddagen.

Ökade med 803 procent

I juryns motivering lyfts företagare Tomas Guinchard fram som en förebild. Mellan 2016 och 2019 ökade hans företags omsättning med 803 procent, från 8,4 miljoner till 75,5 miljoner.

Företaget är ett vård- och konsultföretaget, beläget i Danderyd och startade 2007. Idag har de ett 50-tal anställda.

Kommunstyrelsens ordförande, Hanna Bocander (M), var med under prisutdelningen. Vid ceremonin fick även företagarna Niclas och Petra Sahlgren, från laddoperatören Team eways, ett hedersomnämnande.

– Årets företagare Adaxto care och Team eways visar både stor entreprenörsanda och de båda ligger starkt i tiden med miljö, ny teknik och ökad nytta i fokus.

Adxto care och Tomas Guinchard går vidare till riksfinalen som hålls den 15 oktober i Blå hallen.

Adxto Care AB

"Adxto Care AB driver flera vårdutvecklingsprojekt i samarbete med apotek, sjukvården och läkemedelsindustrin för att utveckla och komplettera vården av patienter. Företaget har ett starkt fokus på patientnytta. Genom att utveckla och leverera innovativa vård- och konsultlösningar hjälper Adxto till att förbättra människors hälsa."

Källa: Föreningen företagarna