Årets företagare i Danderyd blir Tomas Guinchard från Adxto care som säljer patientstödsprogram. Under torsdagen förra veckan delades priset ut av Danderyds kommun tillsammans med representanter från föreningen Företagarna i Cedergrenska tornet.

Han fick även utnämnandet till årets företag i Stockholms län, och kvalificerar sig därmed till tävlingen om titeln Årets företagare i Sverige.

– Det känns fantastiskt. Jag var enormt förvånad och hade ingen aning om att jag skulle få priset varken för Danderyd eller hela Stockholm förens jag var med på lunchen och de öppnade breven, säger Tomas Guinchard.

Hur firades det?

– Först tänkte jag inte att det behövde firas, men kollegorna tyckte att vi skulle göra det så vi tog 20 minuter och drack lite bubbel på eftermiddagen.

Ökade med 803 procent

I juryns motivering lyfts företagare Tomas Guinchard fram som en förebild. Mellan 2016 och 2019 ökade hans företags omsättning med 803 procent, från 8,4 miljoner till 75,5 miljoner.

Företaget är ett vård- och konsultföretaget, beläget i Danderyd och startade 2007. Idag har de ett 50-tal anställda.

Kommunstyrelsens ordförande, Hanna Bocander (M), var med under prisutdelningen. Vid ceremonin fick även företagarna Niclas och Petra Sahlgren, från laddoperatören Team eways, ett hedersomnämnande.

– Årets företagare Adaxto care och Team eways visar både stor entreprenörsanda och de båda ligger starkt i tiden med miljö, ny teknik och ökad nytta i fokus.

Adxto care och Tomas Guinchard går vidare till riksfinalen som hålls den 15 oktober i Blå hallen.