Under Järvaveckan finns chans att söka hundratals jobb. Foto: Mitt i/MTR

Företag vill rekrytera 500 under Järvaveckan

Under Järvaveckan har en rad företag i Stockholm gått ihop för att hitta upp emot 500 nya medarbetare och hoppas kunna rekrytera boende i området. MTR söker 150 nya medarbetare och har ett rekryteringsevent på torsdagen.

  • Publicerad 13:48, 13 jun 2018

Sju arbetsplatser finns på plats under Järvaveckan för rekrytering. Det handlar bland annat om jobb som restaurangbiträde, nöjesparkarbetare och receptionist.

Tanken är att dessa jobb ska gå till personer med kortare utbildning eller utländsk bakgrund.

Företagen som redan varit på plats är bland andra Gröna Lund, Stureplansgruppen och Burger King.

Idag, onsdag kommer Scandic Hotels vara på plats för att rekrytera.

MTR:s event på torsdag

Under torsdagen har MTR, som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm på uppdrag av SL, ett rekryteringsevent där det finns chans att söka bland 150 jobb.

MTR är sponsor och samarbetspartners till Järvaveckan.

– Vi ville göra något mer konkret och frågade Ahmed Abdirahman om vad som är viktigast och han sa direkt att det är jobb. Vi behöver rekrytera 150 nya medarbetare och tänkte att vi gör ett event under Järvaveckan, säger Claes Nyberg, pressansvarig för MTR.

Stort intresse

Intresset är redan stort, MTR har redan 125 föranmälda.

– Tunnelbanan är blodomloppet för många som bor på Järva som ska ta sig till och från jobb, skola och vänner på blå linje. Dessutom bor många av våra kollegor här. Vi vill engagera oss mer lokalt och bidra med lösningar för större trygghet och visa de jobb som finns hos oss, säger Johan Oscarsson, VD för MTR Tunnelbanan i ett pressmeddelande.

I morgon klockan 16-19 hålls eventet i seminarietält 5 på Spånga IP.