LOCKA HIT. Upplands Väsby kommun satsar nu på att locka hit fler företag och arbeten genom att frigöra mer mark. Foto: Mostphotos

Företag och industrier vill till Väsby – men får inte plats

Många företag vill etablera sig i Upplands Väsby. Kruxet har varit att det saknats plats. Nu ska kommunen se över detaljplaner för att frigöra mark åt framtida industrier och övriga företag.

  • Publicerad 09:52, 16 sep 2021

Det finns ett stort intresse hos företag att etablera sig i vår kommun, men vi behöver frigöra mer mark.

Fler företag, fler arbetsplatser och bättre förutsättningar för det befintliga näringslivet att utvecklas. Det är målet med en ny handlingsplan för att utveckla näringslivet i Väsby. Handlingsplanen blir verklighet genom den budget som godkändes av kommunfullmäktige i juni. En av utmaningarna är att lösa bristen på markytor för industrier och övrigt näringsliv.

– Det finns ett stort intresse hos företag att etablera sig i vår kommun, men vi behöver frigöra mer mark. Vi kommer därför att se över våra detaljplaner för både framtida industrier och övrig näringsverksamhet. Vårt mål är att möta efterfrågan så att vi med fler etableringar kan skapa fler arbetstillfällen i kommunen, säger näringslivs– och kompetensutskottets ordförande Ann-Christin L Frickner (C), i ett pressmeddelande.

Väsby växlar upp

I vintras sjösattes det fleråriga projektet "Väsby växlar upp", med målet att stärka det lokala näringslivet och ge mer aktivt stöd till arbetssökande. Handlingsplanen blir nu en del av arbetet med att skapa mer tillväxt och fler arbetstillfällen i Väsby.

– Vi märker att Väsby är en attraktiv plats för näringslivet och att många önskar etablera sig här. Med bra förbindelser i Stockholmsregionen och närheten till Arlanda har Väsby ett ypperligt läge att locka till sig företag. De ser fördelarna med vårt strategiska läge, säger näringslivschef Per-Ola Lindahl.

Handlingsplanen

Upplands Väsby kommun ska:
• Öka insatserna för att möjliggöra tillväxt hos företag i kommunen.
• Uppdatera och ta fram planer för industri- och verksamhetsändamål.
• Samverka med kommunens markägare för att skapa möjligheter att utveckliga befintliga och nya markområden.
• Vara engagerad i arbetet inom området nyföretagande, bland annat genom Nyföretagarcentrum.
• Utveckla samarbetet mellan skola och näringsliv.
• Utveckla samarbetet med ung företagsamhet.
• Arbeta med nätverk för kvinnors företagsamhet.
• Utveckla arbetet och samarbetet inom Stockholmsregionen.

Källla: Upplands Väsby kommun

Visa merVisa mindre