Trasig disk. Polisen har beslutat att betala Upplands-Broföretaget vars hårddisk man haft i beslag. Foto: Most Photos

Företag får pengar – polisen ersätter trasig hårddisk

Polisen ersätter ett företag i Upplands-Bro för en hårddisk man haft i beslag. Detta efter att disken konstateras trasig.

  • Publicerad 07:24, 18 maj 2021

En hårddisk som tillhör ett företag i Upplands-Bro har legat i beslag hos Polisen. Detta med anledning av att disken skulle genomgå en teknisk undersökning.

Det visade sig dock att hårddisken var trasig så någon teknisk undersökning blev aldrig aktuell. Polisen skriver i ett beslut rörande ersättningsanspråk:

”Hårddisken var ostridigt trasig när den återlämnades. Hur den har skadats är inte klarlagt men det går inte att visa att den inte skadats av fel eller försummelse av Polisen. Vid sådant förhållande är myndigheten skadeståndsskyldig för den skadade hårddisken”.

Företaget ersätts med 5 549 kronor.

Striden om gräddhyllan i Kungsängen

Bygget av Svartviks Strand kommer allt närmare. Planerna för ett nytt bostadsområde vid Svartviken i Kungsängen har varit en långdragen process av överklaganden i olika instanser. Mark- och miljööverdomstolen river nu upp tidigare instans beslut...måndag 14/6 14:32

Antalet covidfall fortsätter minska i Upplands-Bro

Drygt 10 000 Upplands-Brobor har fått första sprutan. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter minska. Siffrorna kan dock ha påverkats av ett intrångsförsök i Folkhälsomyndighetens databas.fredag 11/6 15:38