Badplats. Ett nytt bad föreslås vid Sätraskogen. Foto: Mostphotos

Föreslaget: Ordna en ny strand vid Sätraskogen

Allt fler söker sig till vattnet i Skärholmens stadsdelsområde för att bada. Det menar Raul Björkman som har skrivit ett medborgarförslag om att anlägga en ny badstrand och grillplats vid Sätraskogen.

  • Publicerad 07:48, 3 maj 2021

De senaste åren när Raul Björkman promenerat längs vattnet i Skärholmens stadsdelsområde har han sett allt fler som badar runt om i stadsdelen. Även där det inte finns anlagda ständer. I och med pandemin har intresset att vistas ute i skog och mark blivit ännu större.

Han har därför skrivit ett medborgarförlag där han föreslår flera förbättringar i Sätraskogen.

Dels vill han att stadsdelsförvaltningen ska anlägga en bad- och grillplats nere vid vattenbrynet där Ellevio har röjt skog i samband med arbetet med nya kraftledningar mellan Sätra, Bredäng och Bromma.

– När det är högsäsong är det populärt att bada längs hela sträckan med vatten. Nu när Ellevio redan har tagit bort skog borde det vara lätt och inte kosta så mycket att anlägga en badplats, säger han.

Mer frisbee

Han föreslår också att staden ska förbättra frisbeegolfbanan med bland annat driving range-banor där man kan lära sig att kasta långt.

– Det är inte heller så dyrt, man behöver bara en yta att stå på när man kastar, gräsmattan finns ju redan. Och så behöver de skylta så att folk vet att det kan komma diskar flygande, säger Raul Björkman.

Han vill även att grusplanen, som används för uppställning av båtar vintertid, under sommaren istället ska kunna användas som betalparkering av allmänheten.

Medborgarförslaget togs upp i stadsdelsnämnden den 29 april.