Tuff tid för idrotten. Pandemin har satt stopp för massor av arrangemang, och därmed även möjliga intäkter. Foto: Johanna Lundberg

Föreningslivet får fortsatt stöd

Pandemin har slagit hårt mot Sollentunas föreningsliv. Därför har kultur- och fritidsnämnden nu beslutat om att på nytt ge barn- och ungdomsföreningar stöd genom nolltaxa i alla idrottsanläggningar under första halvåret 2021.

  • Publicerad 09:13, 8 apr 2021

– Föreningslivet är en folkrörelse som ger trygghet, gemenskap och välbefinnande. Föreningarna har drabbats hårt ekonomiskt av pandemin, inte minst på grund av inställda evenemang och aktiviteter. Därför är det viktigt att vi gör vårt yttersta för att stötta dem, säger nämndordföranden Thomas Nyman (KD).

Pandemins utbredning restriktionerna till följd av den har drabbat föreningslivet både ekonomiskt och socialt.

Missade intäkter

Exempelvis Turebergs FK har tvingats ställa in en rad arrangemang, och därmed gått miste om en dryg miljon kronor av sina planerade intäkter under 2020.

Friidrottsklubben går på knäna

Samtidigt är rörelse och fysisk aktivitet viktigt för både fysisk och psykisk hälsa. Kommunen vill därför det vara lätt att ha en aktiv fritid, och nu får alltså föreningarna fortsatt hjälp i form av nolltaxa.

Gäller alla idrotter

Eftersom alla föreningar inte hyr anläggningar av kommunen kompletteras stödet med bidrag till föreningar som har kostnader för egna lokaler.

Det tillfälliga föreningsstödet gäller alla idrotter och alla anläggningar, och kultur- och fritidskontoret har samtidigt fortsatta dialoger med föreningslivets företrädare.

– Det är mycket viktigt att våra föreningar får fortsatt stöd. De ideella föreningarna behöver få stöd för sin verksamhet för att minska eventuella konsekvenser för i första hand barn- och ungdomsverksamheten, säger Eva Wiström, förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Populär fritidsgård hotad när kommunen ska spara

Nyheter Ännu inget nytt avtal för den föreningsdrivna gården i stallmiljö Den föreningsdrivna fritidsgården i stallmiljö är både välfungerande och välbesökt. Dessutom erbjuder den trygghet och meningsfull fritid för många tjejer i åldern 12–18 år. Ändå är den hotad.lördag 17/4 9:55

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40