Engagemang. Till vänster syns några kvällsvandrare och till höger Janet Forsberg och Hawa Shire tidigare i år, från Möjligheternas kvinnor. Foto: Möjligheternas kvinnor/Mikael Andersson (kollage)

Föreningar anordnar städdag på Malmvägen

På söndag välkomnar Möjligheternas plats och Möjligheternas kvinnor hela Sollentuna till en städdag på Malmvägen och gemensam grillning i parken.

  • Publicerad 17:00, 25 jun 2020

Sedan början av januari har Möjligheternas kvinnor tagit Malmvägen med storm. Föreningen har börjat engagera lokalbor i kvällsvandring och flyttat in i nya lokaler.

Under den kommande helgen samordnar de en städdag med systerföreningen Möjligheternas plats. Gina Maria Jonasson, ordförande, berättar att dagen har flera mål:

– Dagen handlar helt enkelt om att lära hur man bidrar till en bättre miljö. Lära ut lite kännedom om sopsortering, men också att bygga en starkare gemenskap.

På söndag klockan 14 möts de i Malmparken.

Gina Maria Jonasson hoppas att städdagen ska locka fler medlemmar inför höstens aktiviteter på Möjligheternas kvinnor. Hon påtalar att kvinnor från hela Sollentuna men omnejd kan gå med för att lära känna nya människor, och hitta på saker.

Till städdagen välkomnas både kvinnor och män, unga som gamla.

– Det kanske kan kännas lite obekvämt om du kommer från något annat ställe, exempelvis Edsberg, eller kanske från Rotebro, säger hon och tillägger:

– Men alla i Sollentuna är välkomna. Det är lättare att hitta varandra om man har ett gemensamt mål, som att städa. Därför gör vi det, för att bygga broar tillsammans.

Städdagen väntas pågå ett par timmar och avslutas med grillning i Malmparken. Mer information nås via föreningarnas kanaler på sociala medier.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30