Invigt. Utbildningsnämndens ordförande Mats Flodin (M) tillsammans med eleverna Sofia Andersson och Daniel Zagoreanu. Foto: Fredrik Gustafsson

Fordonsprogrammet har flyttat in

Nu har fordonsprogrammet officiellt flyttat in i nya lokaler på Kaptensgatan i Enköping. – Personalen och eleverna har varit grymma på att flytta, säger programrektor Martina Ericsson.

  • Publicerad 09:59, 22 feb 2021

Packningen började redan innan jul och nu är fordons- och transportprogrammet på plats i sina nya lokaler på Kaptensgatan 17. De nya lokalerna består av två hallar som delvis är renoverade och delvis helt nybyggda.

– Det känns bra, det behövdes. Det är fräschare, men det är mindre lokaler än förut, säger Daniel Zagoreanu och Sofia Andersson som går andra året på fordonsprogrammet.

Alla har hjälpt till

Både personal och elever från fordonsprogrammet har fått hjälpa till med flytten till de nya lokalerna.

– Flyttlasset gick förra veckan. Personalen och eleverna har varit grymma på att flytta, säger programrektor Martina Ericsson.

Är det här en tillfällig lösning, eller kommer fordonsprogrammet att ligga här permanent? 

– Den är inte tillfällig utan fordonsprogrammet kommer att ligga här. Eleverna kommer att ha sin teoretiska undervisning på den stora skolan. Här ligger den praktiska verkstadsutbildningen, säger Martina Ericsson.

Flytten är ett steg i byggandet av den nya gymnasieskolan och de gamla fordonslokalerna ska rivas. Nu kvarstår lite småfix innan allt står helt färdigt.

– Vi räknar med att vara igång med det mesta redan efter sportlovet, säger Martina Ericsson.

Det kostar nya gymnasiet

Totala utgifter för investeringen beräknas till 575 miljoner kronor varav 550 miljoner kronor för byggnation av gymnasiet, 20 miljoner kronor för inventarier och 5 miljoner kronor för infrastrukturåtgärder.

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44