Förda till sjukhus efter grov misshandel

Två fall som båda rubriceras som grov misshandel inträffade i helgen i norra Botkyrka. I det ena fallet blev en man slagen mot både kropp och huvud. – De har eventuellt använt baseball-trän, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

  • Publicerad 14:51, 13 aug 2018

Det första fallet som polisen fick rycka ut på inträffade i Albyparken i Alby vid 17.30-tiden i lördags. Polisen fick larm om att en person blivit nedslagen och enligt vittnesmål ska 5-6 personer ha deltagit i misshandeln som polisen betecknar som grov. Enligt polisen var det stökigt på platsen och flera ungdomar var i bråk. Den misshandlade personen fördes till sjukhus med oklara skador. Två personer ska också ha blivit hotade i samband med bråket. På måndagen var ännu ingen misstänkt gripen.

”Eventuellt använt baseball-trän”

Den andra misshandeln inträffade på söndagseftermiddagen på en parkeringsplats Odens väg i Norsborg. Enligt vittnesmål ska även här flera personer ha deltagit i misshandeln av en man. Förövarna använde någon form av tillhyggen.

– De har eventuellt använt baseball-trän. Han fördes till sjukhus med skador på huvud och kropp, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Gärningsmännen ska också ha gjort inbrott i mannens lägenhet i samband med misshandeln. Larmet om misshandeln kom klockan 15.48.