Vid femtiden på morgonen den 16 maj körde den dömde 34-åringen in i flera butiker i Farsta centrum. Enligt domen var han var förbannad på Farsta stadsdelsförvaltning, men varför framgår inte.

– Det är en fruktansvärd händelse, men jag är så oerhört glad att ingen blev skadad, sa centrumchefen Hanna Strand till Mitt i dagen efter dådet.

https://www.mitti.se/nyheter/visar-fingret-sen-kor-han-sonder-farsta-centrum/repuhy!u7OVsMjMOc0sp4zZiq1guQ/

På väg till Farsta centrum stal 34-åringen, som saknade körkort, först en bil i Upplands Väsby och därefter en bil i Tensta, vilken han sedan använde i Farsta. För att ta sig från Farsta stal han ytterligare en bil.

Polisen stoppade honom vid Johanneshovsbron, efter att han backat in i den stillastående polisbilen.

Ingen överklagan

På måndagen dömdes 34-åringen för tre fall av grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov skadegörelse, två fall av skadegörelse, en grov olovlig körning, ett försök till våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott.

– Gärningarna är erkända och vi kommer inte att överklaga domen, säger 34-åringens advokat Sara Haidari.

Ångerfull

En rättpsykiatrisk utredning har fastställt att den dömde begick brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning. 34-åringen döms därför till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Han ska också betala skadestånd till fyra personer och ett företag.

– Det var en väntad dom. Han är väldigt ångerfull för det som hände den kvällen. Han mådde väldigt dåligt vid tidpunkten för de aktuella gärningarna, säger Sara Haidari.

https://www.mitti.se/nyheter/farstaborna-chockade-efter-vansinnesfarden/repuer!LIUEIgxvS1XgHPfn@iDN6w/