Föräldrar kräver upprustning

Gården är sliten och behöver rustas upp. Föräldrarna på Daggkåpans förskola föreslår att kommunen ska renovera – trots att förskolan är fristående.

  • Publicerad 10:11, 2 okt 2020

Skeva brädor, trasiga bänkar, en gungställning utan gungor och för dålig belysning. Utemiljön på förskolan Daggkåpan i Sicka får underkänt av 28 föräldrar, som har vänt sig till kommunen.

I ett medborgarförslag vill de att kommunen tar ansvar för att fixa gården – trots att förskolan drivs privat av bolaget Dibber. Det eftersom ingen har tagit ansvar för underhållet, menar föräldrarna.

Enkla åtgärder

– Allt är slitet och vi hoppas att de mest akuta grejerna åtgärdas och att det kommer dit stimulerande lekutrustning. Det här går att göra med enkla medel och behöver inte bli dyrt, säger Erik Jondelius, en av föräldrarna bakom förslaget.

Föräldrarna har tidigare påtalat bristerna för förskolans ledning, men ännu inte fått svar. Nu vill de att kommunen och förskolan går igenom vem som har ansvar för vad på gården.

– Kommunen behöver kanske inte göra investeringarna, men har tillsynsansvar och kan ju därför ställa krav på förskolan, säger Erik Jondelius.

Medborgarförslaget har tagits emot av kommunen och ska nu beredas.

"Kloka synpunkter"

Dibbers regionchef Cilla Tapio har tagit del av förslaget:

– En del av det föräldrarna lyfter har vi felanmält till kommunen, som vi hyr lokaler och gård av. Vi väntar ännu på en del som vi har anmält ska åtgärdas. Jag tycker att föräldrarna har kloka synpunkter, allt som bidrar med något positivt för barnen ställer vi oss bakom.