”Foppa” bildar gemensamt bolag med markägaren

I slutet av maj blev det klart att Peter ”Foppa” Forsberg är den som ska få området kring Årsta slott på fötter. Nu går hans bolag Fopha Invest samman med markägaren Lars Fröstad för att ta nästa steg i satsningen.

  • Publicerad 10:00, 7 sep 2018

Peter ”Foppa” Forsberg har sedan länge varit i diskussion med markägarna runt Årsta slott och nu står det klart att det blir ett samarbete. Forsberg och markägaren Lars Fröstad bildar ett gemensamt bolag. Tillsammans med Haninge kommun kommer de att gå vidare med planerna för området.

– Fröstad är en av två stora markägare som har utvecklat Årsta till vad det är i dag och vi är glada över att få Lars som partner, han är en kompetent entreprenör som får saker att hända, säger Peter Forsberg.

Lars Fröstad ser fram emot samarbetet och menar att han och ”Foppa” har samma vision för området.

– I en tid då kommunen och hela Stockholm växer tror jag att fler kommer att upptäcka vad Årsta och Haninge har att erbjuda och kan jag vara en del i den utvecklingen så hjälper jag gärna till, säger Lars Fröstad.

Båda är överens om att Årsta ska utvecklas långsiktigt och varsamt.

– Både Fröstad och vi är måna om att lyfta fram de kulturella och miljömässiga värden som finns, säger Peter Forsberg.

Blir nästa steg

I slutet av maj tecknade förre hockeyproffset Peter Forsberg genom sitt bolag Fopha Invest en avsiktsförklaring med Haninge kommun. Forsbergs vision för Årsta slott och dess omgivningar är att jobba för fler restaurangbesökare och att öppna ett spa. Han ska också bygga 1 500 bostäder runt Torvallas idrottsplatsområde.

Att ”Foppa” nu bildar ett gemensamt bolag med markägaren blir nästa steg i satsningen. Goda nyheter, menar kommunstyrelsens ordförande, Meeri Wasberg (S).

– Lars Fröstad har en gedigen erfarenhet av företagande och har ett långsiktigt engagemang i Haninges lokala näringsliv. Han har utvecklat Årsta och sina innehav till att omfamna det bästa i Haninge och han ska ha en stor eloge för sitt nytänkande, innovativa anda och breda kunnande. Därför är det nu extra roligt att se att Fopha Invest och Fröstad bildar ett gemensamt bolag för att tillsammans med kommunen utveckla Årstas unika värden, säger Meeri Wasberg (S).