Gärdesbor. Amadeus, 11, och hans pappa Sten Magnus Petri saknar fontänen i Tessinparken. "Det ser så tråkigt ut när den är helt torr, om det åtminstone hade varit vatten i den", säger Sten Magnus. Foto: Johan Sjölund

Fontänen i Tessinparken trasig sedan maj

Fontänen i Tessinparken har varit trasig sedan i början av maj – och det är fortfarande oklart när den kan tas i drift igen. – Det är en extra stor besvikelse nu under pandemin, säger Ulla-Stina som bor i området.

  • Publicerad 14:15, 24 jun 2021

Lagom till valborg brukar fontänen i Tessinparken börja sprida liv och glädje för både unga och gamla. Men i år blev den kortvarig; en eftermiddag var den igång för att sedan tystna, till mångas stora besvikelse.

– Vi som bor här ser fram emot det här varje år, och det är en extra stor besvikelse nu under pandemin när det finns mindre än vanligt att glädja sig åt, säger Ulla-Stina som bott granne med parken i 23 år.

Som plåster på såren hoppas hon på en förlängd säsong, när fontänen väl är igång igen.

– Vi förutsätter att den får vara igång ytterligare en månad i höst, om vädret tillåter, som kompensation, säger Ulla-Stina.

Strul med pumpen

Att fontänen inte fungerar beror på att pumpen gick sönder, uppger staden.

"Pumpen i fontänen gick sönder och har varit på reparation sedan dess. Själva pumpen ska fungera nu men det är fortfarande problem med en display som hör till pumpen", skriver Malinda Flodman på trafikkontoret i ett mejl till Mitt i Östermalm.

Om displayen går att laga återstår att se. I annat fall får staden byta ut den.

"Om vi har otur behöver vi beställa en ny och på grund av pandemin är leveranstiderna svåra att förutse just nu. Därför vet vi inte riktigt än när fontänen kan vara igång igen men vi sätter igång den så snart vi kan", skriver Malinda Flodman.

Avstängd. På grund av strul med pumpen och osäkra leveranstider är det oklart när fontänen kan vara igång igen. Foto: Johan Sjölund