Folkvettsexperten säger nej till shorts – Värmdöbor håller inte med

Shorts är inte en mänsklig rättighet. Det menar folkvettsexperten Magdalena Ribbing som inte vill se shorts i stadsmiljö. Men Värmdöborna håller inte med. – Jag tycker att shorts är helt okej, säger Monica Hagström.

  • Publicerad 15:46, 9 maj 2016

Värmen är här och med den kommer debatten om shortsens vara eller icke vara. Magdalena Ribbing, folkvettsexpert, är tydlig. Hon vill inte se alltför bara ben i stadsmiljö.

– Många människor betraktar det som en mänsklig rättighet att få visa sina ben ända upp till skrevet, säger hon till metro idag.

Hon tycker att shorts lämpar sig på stränder, hemma i trädgården eller vid fritidsevenemang och endast då. Men de Värmdöbor som Lokaltidningen Mitt i har pratat med håller inte med. Ulf Oppenheim från Djurö tycker att shorts är det enda rätta i sommarvärmen.

– Jag tycker inte att det är något fel. Annars skulle jag behöva gå i långbyxor och det går ju inte nu, säger han.

Han får medhåll från Monica Hagström, som sitter och solar på en bänk i Mölnvik.

– Jag tycker att shorts är helt okej. Men det är klart att det är lite mer klätt med längre och dressade shorts, säger hon.

På Värmdö kommun deltar man inte i debatten om shorts. För anställda är det fritt fram att visa så mycket ben som man bara vill och bära shorts på jobbet.

– Vi har ingen generell klädpolicy för anställda i Värmdö kommun. Däremot så finns det riktlinjer för arbetskläder inom vår tekniska drift. I övrigt är det en verksamhetsfråga, säger Therese Kjellgren, HR-chef.