Södra Stockholms folkhögskola har flyttat till Slagsta. Foto: Anders Björklund

Folkhögskola öppnad igen efter hyreschocken

Södra Stockholms folkhögskola tvingades lämna Skärholmen efter en hyreschock. Nu är skolan på plats i nya lokaler i Slagsta. I fredags var det invigning.

  • Publicerad 13:21, 3 sep 2018

Södra Stockholms folkhögskola hade legat i Skärholmen centrum i tio år, när hyresvärden höjde hyran – med 40 procent. När beskedet kom började jakten på nya lokaler omgående. I somras gick flyttlasset till Fågelviksvägen i Slagsta, i Botkyrka. I fredags invigdes skolan.

– Äntligen har vi fått ändamålsenliga lokaler som vi fått vara med om att utforma, säger rektorn Gunnar Elvin i ett pressmeddelande.

Mitt i på besök i Skärholmen 2017. Konsteleverna på kursen Gatans galleri berättade om hur de arbetar. Foto: Christian Johansson.

Skolan håller i kreativa kulturkurser men har också allmänkurser vilket motsvarar gymnasiestudier och kurser i svenska som andraspråk.

Utbildningsministern Gustav Fridolin var på plats under invigningen. Foto: Miljöpartiet.

– Vi ser också fram mot att bli en viktig bildningsaktör i Botkyrka, i samarbete med kommun, Arbetsförmedlingen, föreningar, församlingar och alla spännande kulturinstitutioner som finns här, säger Gunnar Elvin i samma pressmeddelande.