– Det blir ett väldigt blandat program för alla åldrar. Bland annat kommer Arméns musikkår, som numera huserar i Sollentuna, att inleda sin sommarturné på Stallbacken, säger Maria Stadell, producent på Stallbacken kultur och biträdande chef för Sollentuna kulturskola.

Arméns musikkår är är en av Försvarsmaktens tre professionella musikkårer och det är en fullstor symfonisk blåsorkester som består av 53 heltidsanställda musiker. På fredag kommer de bland annat att framföra musik från Harry Potter, Ouvertyr Candide och sommarklassikern ”Den blomstertid nu kommer”.

Det blir även musik med Sollentuna Symfoniorkester och ”melodisk instrumentalmusik i gränslandet mellan country, gospel, blues och americana” med Andreas Rydman och Staffan Johansson.

Därutöver spelar elever i Sollentuna kulturskola, bland annat i form av stråkorkester, blåsorkester, kammarmusik och rockband.

Flamenco och konst

Kulturskolan bjuder också på dansshow, där unga dansare dansar till Weekend Vibe av Jubël.

Mer dans blir det på utsiktsplatsen där några av Nordens främsta flamencodansare ger flamencoföreställning ”VadQueWhat”.

Vill du se på konst så kan du besöka Ateljéförening Edsviks utställning ”Festival” och även bild- och formelever från Sollentuna kulturskola visar sin konst.

Och är du själv på skaparhumör så finns origamimästaren Norio Torimoto från Kärrdal på plats och håller workshops i origami.

https://www.mitti.se/nyheter/norio-kokade-ner-over-1-000-ar-av-konst-till-tva-minuter/repvbo!yCAAVHJocaZzVMVfN9LYYg/

Prisutdelning i fototävling

I samband med Kulturvaket avslöjas också vinnarna i fototävlingen där Sollentunabor har uppmanats att dokumentera livet i Sollentuna 2022. Tävlingen är ett samarbete mellan Region Stockholm, Sollentuna kommun och Stockholms läns museum.

– Vi har prisutdelning och inviger också en utställning där de tre vinnarbilderna visas i tryckt format och resten av bilderna visas digitalt på en skärm. Sedan flyttas utställningen med alla bilderna till Sollentuna bibliotek och där kommer den att hänga i en månad, säger Stella Waldenström, insamlingsassistent på Stockholms läns museum.

https://www.mitti.se/nyheter/nu-ska-vardagen-i-sollentuna-pa-2020-talet-forevigas-for-all-framtid/repvdg!lYb3eR726Vxe@PN3rlrNaw/

Handelshuset Logen och Gelaterian håller öppet under kvällen. Dessutom finns foodtruck på plats, och fikaförsäljning med hembakat.