Folkets hus i Rinkeby vill samarbeta med Expo

Efter Mitt i:s avslöjade att högerextrem hyllats i Rinkeby Folkets hus inleder de ett samarbete med Expo. – Vi tar det som hänt på största allvar. Vi hoppas att de kan hjälpa oss med utbildning så att vi kan lära oss känna igen de grupper som inte lever upp till vår värdegrund, säger Jörgen Strandberg, nytillträdd ordförande för Rinkeby Folkets hus.

  • Publicerad 07:50, 12 maj 2017

Efter Mitt i s avslöjande att grundaren för högerextrema Grå vargarna och det ultranationalistiska turkiska partiet MHP hyllades i Rinkeby Folkets hus vill de inleda samarbete med stiftelsen Expo.

Stiftelsens arbetar med att upplysa allmänheten om rasism och främlingsfientlighet och erbjuder bland annat utbildning i frågor som rör organiserad intolerans, till skolor, organisationer, myndigheter och företag.

Här hyllades Grå vargarnas grundare

Jörgen Strandberg, nytillträdd ordförande för Rinkeby Folkets hus hoppas att de ska kunna hjälpa dem med utbildning för att lättare upptäcka ickedemokratiska organisationer.

”Vi ser över hela verksamheten”

– Vi tar det som hänt på största allvar och vi har därför kontaktat Expo för att inleda ett samarbete. Vi hoppas att de kan hjälpa oss med utbildning så att vi kan lära oss känna igen de grupper som inte lever upp till vår värdegrund, säger  Jörgen Strandberg.

Han menar att bara ha regelverk inte hjälper för att personer och organisationer kan smita in ändå.

– Vi ser över hela verksamheten. Det känns bra att vi kan få stöd av Expo. Det blir också ett bra komplement till de skärpta uthyrningsreglerna som styrelsen kommer att ta ställning till inom kort.