Peter Eberhag, Patrick Waiganjo och Ronnye Wikström. Foto: Emma Gate

Folk i Skärholmen rasar över förseningen av Förbifart Stockholm

Trångt i filerna vid Kungens Kurva, dåligt skyltat när vägar stängs av. Nu försenas bygget av Förbifart Stockholm och blir dyrare än väntat. – Det är klantigt, säger Annmarie Hilding.

  • Publicerad 12:00, 8 nov 2019

I Bredäng är folk arga över att Förbifart Stockholm försenas med fyra år, och väntas bli 3,3 miljarder dyrare. Bygget som har pågått i fyra år, skulle stått klart 2026. Nu blir det 2030.

– Det är klantigt. Det kostar jättemycket och påverkar oss. Till exempel har de stängt av vägen nere vid båtklubben och nu kommer det dröja ännu längre innan man kan gå där, säger Annmarie Hilding.

– Jag är skitförbannad. Det kostar massor med pengar. Och det är våra pengar, säger en Bredängsbo som inte vill uppge sitt namn.

– Att åka här i Kungens Kurva är trångt, det är dåligt skyltat när av- och påfarter stängs av. Det är jobbigt, men det blir nästan alltid så här i alla stora jobb, säger Ronnye Wikström.

– Fyra år är lång tid. Det är mycket pengar. Inte bra. Jag bor i Hässelby och hör hur de borrar, säger Patrick Waiganjo som jobbar i gallerian i Kungens Kurva.

– Det är inget bra. Det har redan dragit ut på tiden. De borde gjort bättre analys innan, kväst överklaganden. Min pappa bor i Bredäng och påverkas av det, säger Peter Eberhag.

Förbifart Stockholm försenas med fyra år – efter byggmiss