Socialchefen har skickat kritiskt brev till Farsta stadsdelsförvaltning. Foto: Ulrika Lind

Folk flyttas från stan till oskäliga boenden

Socialförvaltningen i Hagfors är upprörda över att socialtjänster i Stockholm tvingar folk att flytta dit. Dessutom menar de att boenden som förmedlas inte håller skälig standard. Socialchefen har nu skickat ett indignerat brev till Farsta stadsdelsförvaltning med hopp om förändring.

  • Publicerad 12:40, 26 jul 2018

Socialförvaltningen i Hagfors är sura över att socialtjänster i Stockholm tvingar personer att flytta dit mot deras deras egen vilja. Enligt SVT har Hagfors kommun i Värmland flera gånger fått ta emot människor som inte getts något annat alternativ än att flytta från Stockholm.

Dessutom ska flera av boendena som Stockholms stad har förmedlat till enskilda haft oseriösa hyresvärdar och bristfällig standard.

Socialchefen har skickat ett brev till Farsta stadsdelsförvaltning med förhoppning om att stopp på det.

Hagfors kommun räknar med återkoppling från Farsta stadsdelsförvaltning om hur samarbetet mellan socialförvaltningarna ska fortsätta. 

”Inte haft den kunskapen”

May-Britt Michailoff, enhetschef vid socialtjänsten vid Farsta stadsdelsförvaltning, berättar för nya Nya Wermlandstidningen att de inte har vetat om bristerna i boendena som de har förmedlat. 

– Vi har inte haft den kunskapen. Är det så att Stockholms stad hade vetat om något sådant är det självklart att vi inte hade skickat människor till sådana boenden, säger Michailoff till tidningen.

Mikael Dahlqvist, riksdagsledamot från Hagfors (S), tänker nu ta upp frågan med regeringen.

– Det är inte okej, och det är inte första gången som det händer. Visst är det bostadsbrist, men det är kommunernas ansvar att klara ut problemen, säger Mikael Dahlqvist till SVT