Internationellt. FN håller möte i Stockholmsmässan den 2–3 juni. Foto: Stockholmsässan/Pressbild

FN:s miljömöte hålls i Stockholmsmässan

Stockholmsmässan i Älvsjö blir värd för FN:s globala miljömöte i juni 2022. Ambitionen är att bland annat att öka takten i genomförandet av de globala hållbarhetsmålen.

  • Publicerad 07:56, 19 jan 2022

1972 ägde FN:s första miljökonferens rum, den så kallade Stockholmskonferensen. Femtio år senare blir Sveriges huvudstad värd igen. FN:s globala miljömöte Stockholm+50 ska hållas i Stockholmsmässan i Älvsjö den 2–3 juni 2022.

Mötets ambition är att fördjupa det globala engagemanget för en hållbar relation till naturen och att öka takten i "genomförandet av globala hållbarhetsmål, inklusive Agenda 2030, Parisavtalet och konventionen för biologisk mångfald", skriver Stockholmsmässan i ett pressmeddelande.

− Vi är stolta över att UNEP och Regeringskansliet valt Stockholmsmässan som plats för detta viktiga möte. Vi ser en stor ära att få välkomna internationella och svenska representanter hit, säger Christian Clemens, vd för Stockholmsmässan.

Världsmiljödagen arrangeras

Efter mötet den 5 juni, arrangeras dessutom Världsmiljödagen, FN:s främsta verktyg för att främja global medvetenhet och aktiviteter för miljön. 2022 är temat "Only One Earth". Fokus är behovet av att leva mer i samklang med naturen och de möjligheter vi har att ställa om till en grönare livsstil.

I vår arrangerar Stockholmsmässan dessutom Nordic Sustainability Expo, 17–18 maj. Då samlas företag, organisationer och föreningar kring utmaningen att öka omställningen mot ett hållbart företagande och en hållbar livsstil.