Staden tog ifjol emot 118 barn och arbetsbelastningen är stor för handläggarna. Foto: Mostphotos

Flyktingbarn placeras i outredda familjehem

Ensamkommande flyktingbarn som placeras i outredda familjehem och en arbetsbörda som får handläggare att säga upp sig. I en avvikelseanmälan slås larm om läget på familjehemsenheten i Sundbyberg.

  • Publicerad 15:23, 10 jun 2016

2015 tog Sundbyberg emot 118 ensamkommande flyktingbarn. Det har gjort arbetsbelastningen för handläggarna stor och nu slås larm i en så kallad avvikelseanmälan.

Barn har enligt denna placerats i outredda jour- och familjehem vilket har lett till omplaceringar, ofta med kort varsel. Det kan dröja veckor innan ett första besök med socialsekreterare.

Många barn får vänta länge på utredning när en handläggare kan ha hand om 40 ärenden samtidigt. Bara en liten del av de barn som Sundbyberg tar emot utreds inom de fyra månader som lagen föreskriver, står i anmälan.

Där framgår också att nyrekryterade handläggare sagt upp sig ”med anledning av situationen, arbetsbördan samt bristande introduktion och arbetsmiljö”.

Ansvariga på förvaltningen vill inte kommentera situationen i väntan på utredning.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47