Flygbolag öppnar nya linjer från Bromma och Arlanda

Flygbolaget Air Leap startar nya flyglinjer från Bromma och Arlanda till Visby. Bolagets plan är att efter coronakrisen satsa på fler avgångar och större flygplan.

  • Publicerad 14:35, 5 maj 2020

Den pågående pandemin har fått de flesta att stanna på marken. Mitt under pågående kris lanserar nu flygbolaget Air Leap, med norsk ägare, nya linjer från Bromma och Arlanda till Visby med start den 25 maj.

Linjen Visby-Arlanda kommer att trafikeras tur och retur, lunch och eftermiddag, måndag till fredag samt söndag. Visby-Bromma kommer inledningsvis att trafikeras tur och retur, morgon och lunch, måndag till fredag.

Satsningen innebär att den flygtrafik som Trafikverket har upphandlat med bolaget Amapola för den period då inga bolag flugit kommersiellt till och från Gotland avbryts, rapporterar P4 Gotland.

Räknar med fler turer

Till en början blir det plats för 33 passagerare, men efter coronakrisen räknar bolaget med att flyga med större plan med kapacitet upp till 72 passagerare, och att ha fler avgångar.

– Med den situationen som råder ser vi att Saab 340 för tillfället är den mest lämpade flygplanstypen från Visby. Air Leap står redo att kunna växla upp till ATR 72 när efterfrågan på flygresor återigen ökar, säger Air Leaps vd Jon Melkersson i ett pressmeddelande.