Flygande start för Sollentuna FK i Ettan Norra

Sollentuna FK:s herrar kunde inte ha fått en bättre start i Ettan Norra. Man tog ledningen i tredje minuten och vann till slut med 3–0 i premiären borta mot Örebro-Syrianska IF i lördags.

  • Publicerad 05:15, 6 apr 2021

I fjol radade Sollentuna FK upp segrar efter sommaren, klättrade i tabellen, och var till slut ytterst nära att nå andraplatsen och kval till näst högsta serien, Superettan.

Succén gjorde att flera spelare har lämnat för spel högre upp i seriesystemet, och omsättningen har varit ännu större än vanligt.

Av 22 kontrakterade spelare i årets A-trupp är endast tio kvar sedan 2020, och alltså tolv nya.

Även på ledarsidan är det en hel del nytt. Utöver huvudtränaren Douglas Jakobsen är även assisterande tränaren Marcus Tjärnberg och målvaktstränaren John Åberg nya för året.

Trots det ser laget ut att kunna bli att räkna med även i år, åtminstone att döma av seriepremiären på påskafton.

Hemmapremiär på lördag

Sollentuna tog ledningen redan i tredje minuten borta mot Örebro-Syrianska IF. Det var visserligen en hemmaspelare som nickade en lång boll i eget mål, men Sollentuna fortsatte att skapa chanser av egen kraft och hade en boll i ribban och en i stolpen innan Kevin Ali tog sig fram på vänsterkanten och dundrade in 2–0 från liten vinkel efter en halvtimmes spel.

Ett par minuter in i andra halvlek satte Constantino Capotondi 3–0 genom att utmana, även han på vänsterkanten, innan han bröt in och sköt in bollen vid första stolpen. Efter det var segern aldrig i fara.

Hemmapremiär blir det klockan 13 på lördag, den 10 april, då Gefle IF gästar Sollentunavallen.

Starka i fjol. Och kanske lika starka i år. Säsongen började i alla fall bra för Sollentuna FK:s herrar. Foto: Sollentuna FK

Sex spelare är egna produkter

Snittåldern på årets 22-mannatrupp är nästan exakt 22 år.

Rutinerade nyförvärvet Jens Jakobsson sticker ut med sina 31 år och över 100 Superettanmatcher.

Sex spelare har en bakgrund i SFK:s akademi och/eller barn- och ungdomsverksamhet.

Bästa målskytt säsongen 2020 som är kvar i årets trupp är Charbel Ceylan – 11 mål på 24 matcher (16 från start) i fjol.

Flest matcher för Sollentuna FK (110) har Anton Johansson.

Truppens Twitterkung är mittfältaren Fabian Ahlstrand med sina 5 014 följare.

Under försäsongen spelade laget åtta träningsmatcher med resultatet 3 vinster, 1 oavgjord, och 4 förluster.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40