GÅR VIDARE. Jon Widegren har sålt Flippin Burgers, men fortsätter att jobba i Stockholms restaurangvärld med Lådan. Foto: Pressbild

Flippin’ burgers-grundaren lämnar sitt livsverk

Jon Widegren, personen som sägs vara den som startade finburgartrenden i Sverige, har valt att sälja Flippin’ Burgers. Men någon sorg eller nedstämdhet är det inte tal om.

  • Publicerad 11:50, 25 sep 2020

Jon Widegren har kallats ”Sveriges finburgares fader” och anses vara den person som drog igång trenden med välsmakande hamburgare i samma stund som han slog upp portarna till Flippin’ Burgers 2012, som då låg på Kungsholms strand.

Det burgar likna kärlek för Jon

Men förra sommaren nådde han en punkt där han kände att det inte gick att dra konceptet längre. Han bestämde sig för att det var dags att gå vidare och under hösten 2019 började han leta lämpliga intressenter som ville ta över restaurangen.

Försäljningen gick dock inte i lås, och när sedan coronapandemin kom lades allt på is. Men för några veckor sedan, i början av september, stod det klart att Tugg Burgers tar över restaurangen.

– Vi på Tugg Burgers har alltid varit stora fans av Flippin’ Burgers och vi är väldigt exalterade över att få vara en del av Flippins’ framtida resa, säger Viggo Broström, VD på Tugg Burgers, i ett pressmeddelande.

Besökare ska inte märka något

Förhoppningen är dock att besökare inte ska märka av någon skillnad. Det är samma kött, bröd, tillagningssätt och personal. Till och med namnet blir detsamma.

– Jag har varit ute efter att sälja Flippin till någon som ville driva vidare i samma anda. Jag är övertygad om att Tugg kommer göra det här bra, även om de givetvis får göra precis vad de vill med stället, säger Jon Widegren.

Han fortsätter dock att förse stockholmare på goda smaker i gommen. Han driver vidare Lådan på Luntmakargatan, som nu har öppnat igen efter att ha varit coronastängt sedan i mars.

– Det är superkul. Det har gått bra efter öppnandet och det är mycket folk som vill komma hit. Det kluriga är att vi måste neka folk att komma in i lokalen. Vi har stora ytor, men man måste ju erbjuda sittplatser.