Flickor ofredade på väg till skolan

En man misstänks ha ofredat flera flickor på väg till och från skolan. Nu varnas föräldrarna i Kallhäll.

  • Publicerad 15:11, 13 jan 2016

Det var i måndags som en man vid tre tillfällen ska ha sökt kontakt med flickor i Kallhäll. Enligt polisen ska det ha skett på ungefär samma plats – en gångväg i närheten av Kolarängskolan.

– Det är sannolikt samma person vid alla tre tillfällen som har sökt kontakt med tjejerna, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla.

Mannen ska ha börjat prata med tjejerna genom att be om en vägbeskrivning, fråga om vägen eller påstå att han gjort en undersökning om ungdomar.

– Därefter har han ganska direkt kommit in på sexuella anspelningar och använt grova sexuella ord, säger Magnus Nilsson.

Vid ett tillfälle ska mannen också ha stuckit in sin hand innanför jackan på en av flickorna.

Polisen rubricerar händelserna som sexuellt ofredande mot minderårig och har under de senaste dagarna patrullerat i området.

Även personalen på Kolarängskolan, som har årskurserna F-5, är extra uppmärksam och har tagit kontakt med samtliga föräldrar som har barn på skolan för att informera om det som har hänt.

– All personal är väldigt uppmärksam på avvikande beteenden. Vi är också ute och rör oss extra mycket i området, säger skolans rektor Carina Haking.