En man tog en flicka på brösten på tunnelbanan. Nu har hand dömts. Foto: Jana Christina Eriksson

Flicka höll fast man som ofredat henne

Mannen satte sig obekvämt nära den 17-åriga flickan på gröna linjens tunnelbana. Han närmade sig ständigt och till slut tog han på hennes bröst. Men flickan lät honom inte komma undan utan höll fast honom när han försökte fly.

  • Publicerad 13:29, 19 dec 2016

Det var i september förra året som flickan klev på tunnelbanan i Vällingby för att åka söder om stan. Vid T-centralen klev en man på och satte sig bredvid henne, men hon reagerade direkt på att han satte sig väldigt nära.

Under resan började mannen stöta in i flickan med sin armbåge och till slut ringde hon till SL:s trygghetsnummer och berättade vad som hände, vilket han inte verkade förstå.

Under tiden hon pratade tog mannen ett kraftigt tag om flickans ena bröst och höll kvar en lång stund. I Skärmarbrink försökte mannen kliva av tåget, men flickan lät honom inte komma undan och började skrika på honom och ropa på hjälp. Flera resenärer hjälpte flickan hålla fast mannen.

Nu har Södertörns tingsrätt dömt mannen, som säger att han inte minns något av händelsen, för sexuellt ofredande och ska betala 100 dagsböter för brottet.

 

I en tidigare version av artikeln angavs fel tingsrätt och datum för händelsen, rätt är att mannen dömts av Södertörns tingsrätt för händelsen i mitten av september 2015.