Polisiärt. Arkivbild. Foto: Wikimedia Commons

Flicka häktad för mordförsök

En tonårsflicka misstänks för mordförsök i en bostad utanför Enköping. Offret tros ha blivit knivskuret och fördes med ambulans till sjukhus.

  • Publicerad 11:49, 22 jan 2021

Natten till lördagen den 16 januari, klockan 01.40, larmades polisen till en adress i Enköpingstrakten med anledning av bråk i en bostad där en person blivit allvarligt skadad.

På platsen fanns en allvarligt skadad man som fördes med ambulans till sjukhus. Skadan tros ha tillfogats mannen med kniv och en förundersökning gällande försök till mord inleddes.

Ung flicka

En person misstänktes för brottet. Det var en flicka mellan 15 och 18 år, som greps och senare blev anhållen av åklagare.

– De två är inte obekanta för varandra, sa Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen, till Sveriges Television.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisen höll även ett flertal förhör och tog olika föremål i beslag. 

Under söndagen den 17 januari fortsatte utredningen med bland annat förhör.

Offret också ungt

Mannen ska även han vara ung, men äldre än flickan.

Mannen tros ha blivit knivskuren. Det är inte känt exakt hur pass allvarliga den unge mannens skador är.

Hög misstankegrad

Tisdagen den 19 januari berättade Upsala Nya Tidning att flickan hade häktats på den högre misstankegranden, sannolika skäl, för brottet. Misstanken framstår som berättigad. Flickan nekade själv till anklagelserna.

Mitti har försökt att nå Åklagarkammaren för en kommentar.

Häktning

En person som på sannolika skäl är misstänkt för ett brott som kan leda till fängelse i ett år eller mer får häktas om det till exempel finns risk för att han eller hon kommer att hålla sig undan, försvårar utredningen eller fortsätter att begå brott.
Källa: polisen.se

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44