Flicka död efter skjutning i Norsborg

En flicka sköts ihjäl i en skjutning i Norsborg under natten till söndagen. Polisen vädjar om hjälp från allmänheten.

  • Publicerad 07:56, 3 aug 2020

Klockan var strax innan halv fyra på söndagsmorgonen när polisen larmades till Norsborg efter att flera personer i området hört höga smällar.

Smällarna bekräftades ha kommit från en skottlossning och en ung flicka hittades allvarligt skadad vid en bensinmack i Norsborg. Hon fördes med ambulans till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Flickan, som var 12 år, avled på sjukhuset.

Ingen misstänkt

I nuläget är ingen är misstänkt för mordet.

Vad den 12-åriga flickan gjorde vid bensinstationen tidigt på söndagsmorgonen är oklart – likaså vad som utlöste dödskjutningen. Enligt uppgifter till Expressen ska måltavlorna ha varit två män från ett kriminellt nätverk och flickan ska ha träffats av en förlupen kula.

Det vill polisen varken bekräfta eller dementera. Man utesluter dock inte att dödskjutningen har kopplingar till organiserad brottslighet.

– Det handlar alltid om att lägga ett pussel och hitta vilka som ligger bakom. Det gör vi även här, men jag kan inte berätta mer om hur det ser ut i det här fallet, säger Anna Westberg, till SVT Nyheter.

Vädjar om hjälp

Under söndagsmorgonen spärrade polisen av bensinmacken i Norsborg för en teknisk undersökning. Nu jobbar man med att sammanställa informationen från vittnen och övervakningskameror som de fått tag på.

Samtidigt vädjar polisen till allmänhetens hjälp – den som sett eller hört något mordet uppmanas höra av sig till polisen.